El repte

La JSIB ens va encarregar una campanya en format audiovisual per conscienciar a la joventut en front a la COVID-19.

La solució

Per aquesta campanya vam decidir donar-li la volta al problema i generar un sentiment de pertinença i de col·lectiu, donant veu a la joventut que no se sent identificada amb la imatge negativa que s’està mostrant. En segon lloc, sensibilitzar als joves, no des d’un punt de vista paternalista i acusador que infantilitza el seu paper, sinó involucrant-los de manera activa i com a part de la solució.

Vam veure necessari realitzar el vídeo amb personatges reals, per a generar major empatia i reflectir millor la situació actual.

Vam plantejar el guió com si es tractés d’una història amb dues versions. En la primera, la protagonista relata com els mitjans de comunicació i l’opinió pública acusen la joventut de ser irresponsables, de no tenir empatia i de ser els principals culpables de l’augment dels contagis. En la segona part del vídeo, la protagonista denúncia l’assetjament que està sofrint la joventut i reivindica el seu paper propositiu, proactiu i transformador en la millora de la societat.

Vam jugar amb la paraula RES per a emfatitzar les acusacions que es fan a la manera d’actuar dels joves, intentant convertir-los en la generació RES al començament del vídeo, perquè després d’una sèrie de reivindicacions per part de la protagonista, convertir aquest RES en un RESPONSABLE, que sota el lema GENERACIÓ RESPONSABLE i amb un to desafiador convida al seu col·lectiu a actuar d’aquesta manera.

Vam voler que l’escenari fos un espai públic on poguéssim mostrar a diversos joves realitzant diferents activitats que reforcessin l’argument de la protagonista. La nostra intenció era mantenir una estètica natural, desenfadada amb la qual gran part de la joventut pogués sentir-se identificada.

Vam triar una música urbana que donés ritme i força a totes les escenes, textos i imatges que s’anàvem mostrant.

Vam decidir que el relat es narrés amb veu en off per a aportar-li més dramatisme. En un context en el qual la mascareta és obligatòria, volíem que tot el focus se centrés en la mirada de la protagonista, que expressa perfectament tot el que va relatant al llarg del vídeo.

Podem fer realitat
el teu projecte

Contactar