El repte

FundiPau (Fundació per a la Pau) ens va contactar per a encarregar-nos un vídeo amb el qual comunicar el seu projecte més recent: “Pacifiquem els xarxes socials”.

Un projecte amb 16 punts que feien referència a les bones pràctiques per a usuaris en RRSS amb l’objectiu de fer reflexionar i conscienciar als seus usuaris  sobre els missatges que es generen i difonen en l’entorn digital, cridant a la responsabilitat i el respecte a l’hora d’interactuar. 

La solució

Perquè el vídeo fos més narratiu i s’entengués millor, revisem i organitzem els 16 punts, sintetitzant la informació i unificant-la en diversos blocs amb idees similars i un concepte principal per a donar major consistència al missatge que es volia difondre.

Una vegada estructurada la informació i desenvolupat el guió, vam procedir a la definició de l’estil i la creació dels personatges per a procedir a la realització del vídeo.

Els personatges del vídeo són 3. 

La protagonista i el seu amic, els qui representen a l’usuari en les xarxes. Van corregint la seva manera d’interactuar, empatitzant i sent conscients de les conseqüències de les seves accions a mesura que s’expliquen les bones pràctiques. El troll, representa els comportaments negatius dins de l’entorn digital i ens fa entendre que a vegades, nosaltres els usuaris, també caiem en conductes d’aquest tipus quan interactuem en aquest entorn.

Al llarg del vídeo es mostren situacions quotidianes perquè els espectadors reflexionem sobre com actuem en l’entorn digital, i se’ns convida a aplicar les bones pràctiques que proposa FundiPau, per a generar relacions més pacífiques en el  món virtual.

Per a la veu en off, vam triar una veu femenina, amb un to afable i animat, amb la qual un públic molt heterogeni pogués identificar-se.

D’altra banda, vam proposar un vídeo teaser: ABANS, que funcionés com a introducció del projecte, recomanant a l’usuari “pensar abans de publicar, comentar o difondre”, verificant si la informació és autèntica, beneficiosa, amable, necessària i suggeridora; responent a les sigles de ABANS.

Podem fer realitat
el teu projecte

Contactar