El repte

En aquesta ocasió, es tracta d’un projecte propi de batzolades.

En un moment en el qual les manifestacions i les celebracions estaven restringides, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, no anava a ser una excepció; i vam voler aportar el nostre granet de sorra.

La solució

Després de l’inici de la pandèmia hem après a mirar-nos cap a dins, descobrir qui som i qui volem ser en aquesta societat, el lloc que ocupem en ella i la necessitat de col·laborar.

Són moltes les dones, moltes vegades de manera anònima, que amb independència de la seva condició, edat, estatus social, origen, ètnia, cultura, religió o orientació sexual, lluiten diàriament per a canviar la forma en la qual el món les percep i poder trencar amb els estereotips de rol que la societat els assigna pel fet de ser dones.

A batzolades, vam voler visibilitzar aquesta lluita, a través d’algunes històries, per al que vam decidir realitzar un vídeo donant veu a una lluita que continua sent necessària avui dia.

Ho vam titular “Formas de Mujer”, perquè vam voler sortir dels missatges convencionals en els quals s’estandarditza un sol “model de dona” com a representant d’un col·lectiu tan heterogeni, sense tenir en compte la interseccionalitat. 

A més, volíem fugir d’aquesta imatge de dona reeixida, associada a un estereotip concret, que a vegades és inassolible i invalida tota dona que no s’identifiqui amb ella.

Vam entrevistar 5 dones amb perfils, orígens i experiències diferents, però amb un factor comú, la seva consciència per generar una societat més justa i igualitària.

El resultat, un vídeo de 9 minuts i mig que exposen les diferents vivències de cadascuna d’aquestes 5 dones en el seu entorn familiar, laboral, i social, i com cadascuna, a la seva manera, contribueix a aquesta causa, fent que es prengui consciència i es reflexioni sobre un tema que concerneix tant dones com a homes.

Podem fer realitat
el teu projecte

Contactar