+34 610 212 011

Infografies, el valor afegit d’informar visualment

Són moltes les empreses que avui en dia utilitzen les infografies per il·lustrar el resultat d’un estudi, comprendre el procés de fabricació d’un producte o com a presentació visual d’una marca. No obstant, a què es deu l’èxit de les infografies?

En primer lloc, el món de la comunicació està evolucionant. Som una cultura que avança aprenent i compartint gràcies en bona mesura a les xarxes socials. És per això que moltes agències de comunicació aposten pel ‘marketing de continguts’ per tal d’atreure els potencials clients de manera diferent. No obstant, la gran quantitat d’informació que circula a les xarxes fa gairebé imprescindible l’ús de les infografies per proporcionar un valor afegit.

signLa paraula infografia és l’abreviatura d’ «informació gràfica». Dit en poques paraules, una infografia utilitza senyals visuals per comunicar. Aquestes són molt útils per sintetitzar una informació, sigui molt senzilla o complexa i han d’aconseguir atreure, fomentar la comprensió i de facilitar la retenció de la informació.

“Una imatge val més que mil paraules”.

Existeixen raons fisiològiques que també ajuden a entendre el seu bon funcionament. El nostre cervell processa les imatges fins a 60 mil vegades més ràpid que el text. Això és degut al fet que un 50% del cervell està involucrat en el processament d’estímuls visuals i un 70% dels nostres receptors sensorials estan situats als ulls. En definitiva, el nostre cervell és capaç de recordar un 80% el que veu, davant del 10% del que escolta o el 20% del que llegeix.

web-circulorrecorda

Segons un estudi de la Wharton Business School, recollit a aquesta infografia, les persones que utilitzen imatges com a suport per a les seves argumentacions són percebudes pels seus interlocutors com a més convincents.

Simplement una moda?

El disseny de la informació no és res nou. Des de les pintures rupestres fins a la visualització de dades actual, l’ésser humà sempre ha utilitzat les imatges gràfiques com una representació d’informació. La seva eficàcia ja va ser demostrada a l’època victoriana, un exemple és la infografia de Florence Nightingale, per indicar les causes de la mortalitat de l’Armada Britànica durant la guerra de Crimea.

Nightingale-mortality

Així doncs, un contingut visual de qualitat esdevé un gran atractiu pel públic objectiu, ja que ens permet comunicar-nos de manera més ràpida i eficaç, aconseguint la fidelització dels i les clientes o usuàries, valorant i percebent la nostra marca de manera positiva.

Referències i links d’interès:

Infografías. El poder del storytelling visual / Jason Lankow, Josh Ritchie, Ross Crooks. (Column Five)

¿Por qué tanto consumidores como marcas adoran las infografías? Carmen Santos (Puro Marketing).

Infografías, visualizaciones y política Antoni Gutiérrez-Rubí (El País).

Infografía: la competencia digital del siglo XXI Ignasi Alcalde

Infografía y visualización: La alquimia de la información Ignasi Alcalde

Infografia: What your brand colors say about your business Column Five 

 

Posted in : Disseny gràfic
Related Posts
Oh là là! Paris 2024 ( 11 Feb,2016 )
La paraula com imatge ( 23 Nov,2014 )
disseny inclusiu
Disseny Gràfic Inclusiu ( 14 Jul,2015 )
1 Comment
  • Gracias por referenciar mi reseña sobre el libro de «Infografías. El poder del storytelling visual». En una sociedad con cada vez mayor cantidad y cierta saturación de información, nunca está de más recurrir a técnicas que permitan destacar lo importante, y qué duda cabe que las imágenes y muy particularmente las infografías son de gran ayuda para ello.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Disseny GràficFacebookImatgeInfografiaJi LeeMarketingMarketing de ContingutsparaulesSocialMediaTipografiavisualwordWord as imageXarxes Socials