+34 610 212 011

Disseny Gràfic Inclusiu

disseny inclusiu

L’altre dia comentàvem el canvi significatiu que havia fet Facebook al prioritzar les dones en les seves icones, cosa que no hauria de ser notícia ja que representen un col·lectiu major i fan servir les xarxes socials de manera més freqüent.

No obstant, a dia d’avui encara podem observar com la Comunicació i el Màrqueting encara són massa masclistes. En el món de la senyalística, un espai que hauria de dirigir-se a totes les persones, veiem els casos més flagrants. Un clar exemple són els canviadors pels nadons, on normalment solem veure un pictograma del gènere femení. Ja hem superat que la cura dels nadons també és cosa d’homes, no?

post_inclusiu

A Batzolades sempre hem entès el disseny com una manera de comunicar tenint en compte tots els possibles receptors o receptores. Per tant, la primera pregunta que ens fem sempre que afrontem els nostres projectes és: a qui ens dirigim? La resposta ens ajuda a definir molt bé l’enfocament, el to, els matisos i fins i tot els colors a l’hora de comunicar i dissenyar.

Quan dissenyem, massa sovint pensem en “fer-ho bonic”, però també és important “fer-ho inclusiu”. Un exemple de re-disseny inclusiu és el nou pictograma per persones amb discapacitat motriu que ha liderat Nova York, fruit del projecte The Accessible Icon Project que abandona l’antic pictograma del 1968. El nou disseny, més dinàmic i actiu, abandona l’anterior paradigma de “handicap” per “accessible”, fet que permet dirigir-nos a totes les persones de manera una mica més igualitària.

disseny-inclusiu

Som conscients de la dificultat per realitzar dissenys que tinguin en compte totes les capacitats cognitives, sensorials o motrius, però quan realitzem dissenys dirigits a tots els públics, cal tenir en compte edat, gènere, capacitats i cultures per no excloure a ningú.

A vegades ho buscarem precisament per provocar i trencar estereotips, ja que el disseny gràfic ha de posar la creativitat al servei de les persones, i no al servei dels egos dels propis dissenyadors.

 

Posted in : Disseny gràfic
Related Posts
Oh là là! Paris 2024 ( 11 Feb,2016 )
La paraula com imatge ( 23 Nov,2014 )

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

Disseny GràficFacebookImatgeInfografiaJi LeeMarketingMarketing de ContingutsparaulesSocialMediaTipografiavisualwordWord as imageXarxes Socials